In gesprek met de burgemeester over veiligheid en meer

WijkminiSters Koen, Stan, Iggy en Ties gaan in gesprek met burgemeester Depla. Dat gebeurt niet elke dag, dat zij hun ideeën mogen delen met de “baas” van de stad. De jongens zijn leerlingen van basisschool St. Joseph en zij gaan voor een veilig, schoon en rookvrij Valkenbergpark.

Veilige stad

Ties (10) vindt het soms best eng in het park en hij legt uit aan de burgemeester waarom: “Er zijn in het park mensen die slapen op bankjes, om geld vragen en soms ook schelden en daar mag wel iets aan gedaan worden!” De burgemeester begrijpt de opmerking van Ties, maar weet ook dat het best moeilijk is om het park helemaal veilig te krijgen. Veel politie inzetten, werkt niet. “Als er te veel politie is, lijkt het net een nog engere en onveilige plek en dat willen we niet. Er zijn wel camera’s geplaatst”, legt de burgemeester uit.

Rookvrij park

Iggy, Koen en Stan zouden het fijn vinden als er niet meer wordt gerookt in het park, net zoals hun school, die rookvrij is. “Als we nou eens in het park rookhofjes bouwen en we zetten daar een sigarettenzuil weg. Dan blijven ook de sigarettenpeuken op een plek”, licht Iggy zijn plan toe. Koen wil dan ook graag bij de ingangen van het park, dat er poepzakjes en of afvalzakjes komen te hangen. “Als mensen dan te lui zijn om naar de afvalbak te lopen, dan kunnen ze alvast hun troep in een zakje opbergen!” De jongens hebben met de burgemeester afgesproken, dat zij met de wethouder, die hierover gaat, nog in gesprek gaan. Wordt dus vervolgd.

O´ja onderwerp graffiti, alles vol kliederen op plekken muren en elektriciteit huisjes, daar komen de MiniSters nog op terug.

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »