Hellup, waar is ons speeltuintje?

De kinderen uit de wijk Heuvel stonden raar te kijken toen hun speeltuintje plots was verdwenen. Aan de Oranjeboomstraat stond, ja echt hoor, stond een speeltuintje. Yuka (9) wijkminister uit de wijk Heuvel zag dat ze bezig waren met een grote graafmachine: “Ik dacht jippie, we krijgen een nieuwe speeltuin.” De teleurstelling was dan ook groot toen er niets voor terugkwam.

Tafeltennistafel

“Nou dat is niet helemaal waar”, vertellen enkele buurtbewoners. “Er is een tafeltennistafel voor teruggekomen. Maar kleine kids spelen geen tafeltennis en deze tafel nodigt uit om erop te zitten, te liggen of te staan. Wellicht leuk voor hangjongeren, maar niet voor de kleintjes. Misschien moeten we hem maar op Marktplaats zetten”, grapt een van de moeders.

Speelplek

Maar eigenlijk is het helemaal niet grappig en daarom zijn alle kids samengekomen om met ChaTime News4kids te praten over hun speelplek die weg is. Fien (8) wijst wel een plek aan waar je super coole speeltoestellen kan zetten. Een verloren plek waar het gaaf zou zijn als er een schommel, een klimrek en een glijbaan komt. Goed plan Fien.

Maar… vinden de bewoners het ook een goed plan als er een speeltuintje komt in hun straat? Dat gaan we dus uitzoeken. De kids gaan binnenkort langs de deuren om te vragen wat de mensen uit hun straat vinden van een speeltuin? En… ChaTime News4kids gaat Wonen Breburg informeren over hoe het nu verder moet en wat er allemaal mogelijk is en welke plannen er zijn of komen?

Dus… wordt vervolgd en natuurlijk houden wij jullie op de hoogte. Want in een nieuwe jonge wijk is het toch wel heel belangrijk dat kinderen gezellig en veilig kunnen spelen. Ja toch?

Nieuws