Even voorstellen onze nieuwe wethouder: Arjen van Drunen.

Een wethouder helpt de burgemeester met het besturen. De burgemeester en wethouders maken allerlei plannen voor de gemeente en verdelen het gemeentegeld over alles wat geld kost, zoals wegen, parken en scholen. ChaTime vraagt de nieuwe wethouder het hemd van het lijf.

Leeftijd: 27 jaar, jongste wethouder in de geschiedenis van Breda. Relatie: Al 6 jaar samen met Anouk. Kinderen: Dochtertje van 5 maanden, Nilou. Beroep: Wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren bij Gemeente Breda

Wat is er zo leuk aan uw beroep? Ik kan beslissingen die je direct terugziet in de je stad. Ik kom veel mensen tegen die allerlei mooie ideeën hebben.

Wat wilde u vroeger worden? Vroeger wilde ik journalist worden. Op de middelbare school (OLV) heb ik ooit een bekende schrijver geïnterviewd, maar ik ben even vergeten wie het ook alweer was.

Favoriete vak op school: Aardrijkskunde en Geschiedenis. Gym ook, maar dat antwoord geeft iedereen altijd.

Bent u weleens uit de klas gestuurd en waarvoor?

In groep 7 wilde ik graag een muts op in de klas, want dat was cool. Dat mocht ook van de leraar, maar toen de adjunct directeur binnenkwam vroeg hij: “Wat doet die Marokkaan hier in de klas?” Dat vond ik zo’n misplaatste opmerking die ik echt niet vond kunnen dat ik de klas uit ben gelopen. Ik heb daarna ook niet mijn excuses aangeboden voor het feit dat ik de klas uit ben gelopen.

Bent u weleens gepest op school? Ja, helaas wel van de eerste tot de derde klas van de middelbare school. Daar was geen bepaalde reden voor maar het gebeurde wel. Misschien was ik een makkelijk slachtoffer.

Misschien ben ik daardoor wel de jongste wethouder in de Bredase geschiedenis geworden. Ik denk dat ik daardoor verbaal sterk geworden ben en nu stevig in mijn schoenen sta. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. 

Lievelingsgerecht: Rijst met kip kerrie

Mooiste stad: Breda!!! 

Hobby’s: Wielrennen, op pad gaan met mijn vriendin en mijn dochtertje en op stap gaan met vrienden. 

Sport/voetbalclub: Feyenoord is mijn favoriete club. Ik houd erg van wielrennen en voetballen.

Favoriete film: Shawshank Redemption

Muziek: Snelle, vooral het liedje ‘De Reünie’. Dat gaat over pesten.

Huisdieren: Boerenfox Pim, is eigenlijk heel klein voor een foxhond.

Gek op: Mijn gezin, wielrennen en een donker speciaal biertje! 

Hekel aan: Als dingen te lang duren. En mensen die om de hete brei heen draaien en smoesjes verzinnen.

Trots op: Ik ben het meest trots op mijn dochtertje. Op alles wat ze kan, zoals haar flesje vasthouden en alle nieuwe dingen die ze leert.

Spijt van: Dat ik ook weleens andere kinderen geplaagd/gepest heb.

Wie zou u voor een dagje willen zijn en waarom? Ik zou wel een dagje…. Rihanna willen zijn. Ze is een sterke, krachtige vrouw en haar muziek geeft mensen kracht.

Wat zou u doen als u een dagje onzichtbaar zou zijn? Dan zou ik stiekem alle mensen die onterecht gevangen zitten, vrijlaten.

Wat zou u doen als u de baas van Nederland zou zijn? Groenten en fruit goedkoper maken, zodat iedereen het kan kopen.

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »