Even voorstellen: Omniya, wijkminister Gerardus Majella

In Breda zijn al veel ministers aan het “werk”. Jongeren denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Omniya (13), woont in de de wijk Geraradus Majella. Samen met haar vader Said, zet zij zich in voor een veilige Fellenoordstraat.

Gevaarlijke oversteekplaats

“Durf jij over te steken?” WoW het is vet megadruk aan de Fellenoordstraat en er wordt keihard gereden. Bijna niemand stopt voor het zebrapad, maar zien de bestuurders het zebrapad verkeersbord wel? “Eigenlijk niet”, vertelt Omniya, ze wijst naar de boom die voor het zebrapad verkeersbord staat. “De borden aan de andere kant van de weg hangen veel te hoog! Ook het zebrapad is niet goed herkenbaar, de witte strepen zijn niet wit meer!”

Ook Said maakt zicht zorgen. “Als we oversteken, is het niet alleen gevaarlijk met auto´s, maar ook met fietsers en scooters! Zij rijden op het fietspad en geven ons vaak geen voorrang. Ook daar raast het verkeer maar door. Omniya en haar vader hopen dat er iemand komt kijken en zelf ervaart hoe gevaarlijk het is in hun straat en dat het snel een veilige plek wordt voor iedereen. Mischien moeten er drempels komen. “Ik kijk iedere dag mee hoe mijn dochter oversteekt, er zijn hier al te veel ongelukken gebeurt! En dat willen wij niet meer meemaken!”

Groep 7 van De Weerijs

ChaTime News4kids was ook nog in de klas van meneer Bram groep 7 en de leerlingen van de Weerijs hadden geweldige ideeeen. En ook Omniya en Said hebben leuke ideeën voor de wijk, dus… wordt vervolgd. Blijf ons volgen.

Binnenkort meer nieuws. Heb jij nou ook coole ideeën, mail ons; redactie@chatime.nl  

Nieuws