Even voorstellen: Ministerren Haagse Beemden Heksenwiel

In Breda zijn al veel ministers aan het “werk”. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Sanne (10) en Levi (10) zijn leerlingen van basisschool De Wildert. Hun school staat in de Haagse Beemden, buurt Heksenwiel.

Ganzenpoep

Sanne en Levi hebben grootse plannen voor hun wijk. Ook zij hebben veel last van ganzenpoep. “Als we op het veld willen voetballen zitten we vaak onder de ganzenpoep en dat is echt niet fijn”, vertelt Levi. Sanne wil ook graag een schone plek aan de Asterdplas want daar ligt het ook vol hondenpoep. En ze wil graag dat er poepzakjes komen, voor de baasjes van de honden. 

Naast een schone wijk zetten de twee miniSterren zich ook in voor een leuke en vrolijke speelplek.

Saai veld

“Het is echt een saai veld aan de Schijfkamille en veel te weinig te doen voor ons. Een wipkip en een zandbak is voor de kleintjes, wij willen graag een coole schommel en een vet klimrek. En er mogen ook wel wat meer bloemen en planten komen. Wedden, dat heel veel meer kinderen buiten komen spelen!” Sanne en Levi zijn het helemaal met elkaar eens.

“O´ja er is ook nog een verkeerszuil kapot, die moet gemaakt worden”, ze wijzen beiden naar de kapotte zuil.

Sanne en Levi hebben nog meer tips en ook voor hun schoolplein, maar daar gaan we het de volgende keer over hebben. Wordt vervolgd. 

Nieuws