Even voorstellen: Ministerren Ginneken

In Breda zijn al veel ministers aan het “werk”. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Tymon (11), Fien (11) en Faye (11) zijn leerlingen van basisschool Dirk van Veen. Hun school staat in de wijk Ginneken.

Sigarettenpeuken bah

De drie wijkminiSterren vinden het gewoon niet normaal dat er overal op straat zoveel sigarettenpeuken liggen. “Waarom plaatsen ze voor een café of restaurant geen peukenzuil, of zet overal een speciale afvalbak of zuil weg”, zegt Fien verdrietig. De leerlingen van de Dirk van Veen willen graag een schone wijk, maar zeker ook een veilige wijk.

Op de Ginnekenweg is het vaak hartstikke druk met verkeer en best gevaarlijk als je met de fiets daar rijdt. Volgens Tymon rijden ze er ook best hard. “Misschien kan een mobiele flitspaal worden geplaatst, of een verkeersbord met een smiley erop? Gelukkig worden de automobilisten al wel gewaarschuwd dat er een zebrapad ligt en dat wij dan veilig over kunnen steken.”

Oranjeplein wordt Marga Mincoplein

Faye is blij met het Oranjeplein en het Wagemakerspark. “Waar ik woon is het lekker rustig en gezellig en het Oranjeplein is dicht bij onze school en daar is heel veel groen en er worden mooie bomen geplant. Het wordt steeds mooier, maar het is nog niet helemaal af hoor”, vertelt ze trots.

Trouwens, wist jij dat het Oranjeplein een andere naam krijgt? Het wordt het Marga Mincoplein. Marga was een Bredase schrijfster en is nog niet zo heel lang geleden overleden. Zij schreef het boek: Het bittere kruid, in het boek gaat het over wat zij zelf meemaakte in de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws