De Hoogakker kleurt paars

Op basisschool De Hoogakker zijn de leerlingen en de leerkrachten gekleed in het paars of in de kleuren van de regenboog, maar waarom? “Het is Paarse Vrijdag. Ieder jaar op de 2e vrijdag in december wordt in heel Nederland op de scholen deze dag gevierd”, legt Tim uit.

Ben jezelf !

Leerlingen laten zo zien, dat iedereen zichzelf mag zijn en dat is super belangrijk. Iedereen heeft het recht op een veilige sfeer op school en het maakt niet uit of iemand homoseksueel, heteroseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender is!

Tim vindt het belangrijk, dat je kunt zijn wie je bent en dat als je als jongen verliefd wordt op een jongen, (homoseksueel) of een meisje verliefd wordt op een meisje, (lesbisch) je dit niet geheim houdt! “Ben niet bang, dat je raar gevonden wordt, want dat is echt niet zo, we zijn toch allemaal mensen!”

Schelden

“Homo is het meest populaire scheldwoord op school”, weet Tim. “Wat een zielig figuur ben je dan als je iemand uitscheldt voor homo! Accepteer iedereen en heb respect voor elkaar!”

Goede boodschap Tim, dank je wel!

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens op: https://www.jouwggd.nl/seks-en-relaties/lhbti/

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »