De Eerste Rith knalt op het schoolplein

Het was een groot knallend muziekfeest op het plein van basisschool De Eerste Rith. Juf Jacqueline is gek op muziek, op zingen en zij is super goed in gitaar spelen. Zes maanden lang heeft deze hippe juf, alle leerlingen van die school, kennis laten maken met alles wat met muziek te maken heeft, zoals: ritme-instrumenten-en boomwhackers bespelen, beatboxen, scatten, bodypercussie, muziekstijlen herkennen en natuurlijk heel véél zingen! Die methode heet 123Zing! En dat zingen was een groot succes, vooral toen de muziekjuf alle kinderen samenbracht op het schoolplein.

Uit een kip komt een ei

De hele school, van kleuters tot pubers, zongen dan ook keihard mee met het liedje: uit een kip komt een ei. En…Kip en ei werd vierstemmig gezongen. Super knap! Natuurlijk hoort bij muziek en heel veel zingen ook dansen. En of er gedanst werd. Wat een pret en lol was er die middag op het schoolplein.

Reporters Jadey en Mats aan het werk

Natuurlijk werd deze leuke juf ook nog kort geïnterviewd door onze reporters Jadey en Mats. Zij waren nieuwsgierig naar hoe de muziekjuf hun school vindt, wat ze wilde bereiken met het 123Zing! traject en wat er nou zo leuk is aan zingen? “Jullie school is super”, vertelt de juf trots. “Ik hoop dat De Eerste Rith nu elke week meedoet met 123Zing! En dat de hele wereld gaat zingen, want van zingen en van muziek word je vrolijk en je krijgt er energie van.”

En die energie was er zeker, wat een leuke afsluiting en wat een super trotse juf stond er die middag op het podium. “Dank je wel juf Jacqueline!”

Hey wil jij net als Jadey en Mats meedoen? Kijk dan snel op chatime.nl/doe-mee  

Of mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws