ChaTime op de Spaanse toer

Het zijn Spaanse temperaturen in Breda, maar hoe blijf je dan cool? Neeltje Scheepers weet daar wel raad op. Zij gaf het reportersteam van ChaTime een koele workshop. En die workshop had alles te maken met Spanje. In Spanje draagt iedereen een waaier, daar kan je wind meemaken.

Waaiertaal

Maar… wist jij dat je ook waaiertaal kan spreken. Oeps, best moeilijk, maar wel supervet! Je kunt door hoe je je waaier vasthoudt laten zien of je verliefd bent, of je ja of nee zegt. Vroeger werden ze gebruikt in warme balzalen. Met de waaier werden boodschappen overgebracht aan hun geliefde. Door met de waaier verschillende tekens uit te beelden konden op afstand geheime gesprekken gevoerd worden. Hoe geweldig is dat?

NAC waaier

Wij brachten geen boodschap, maar mochten de waaiers verven. Zo was er een NAC-Waaier, een stipjeswaaier, een regenboogwaaier en vooral heel veel gekleurde waaiers.  Wedden dat de waaiers meegaan op vakantie en.. ze worden ook vast met deze hitte veel gebruikt.

ChaTime bedankt Neeltje voor de leuke middag en wenst iedereen een geweldige vakantie. Heb jij nog een coole vakantiefoto of neem jij jouw waaier mee op vakantie mail deze naar onze redactie en win coole prijzen.

Nieuws