Bredase Helden beleven coole middag

Een keer per jaar rondom het Kinderrechtenfestival worden er Jeugdhelden van Breda gekozen. Helden die iets voor onze stad doen. Door corona ging het feestje niet door en werden zij digitaal in het zonnetje gezet. Maar vrijdag was het zover en kregen ze een lintje van burgemeester Depla. Ook kregen ze een vet cadeau, werden ze verwend met een ijsje en…. gingen zij met een huifkar naar een plek waar je normaal niet mag komen: ’t Zoet, het terrein waar vroegen de suikerfabriek stond. Jij weet dat vast niet meer, maar vraag het maar eens aan je opa of oma of zij de geur van suikerbieten nog kunnen herinneren.

De Helden op een rijtje

Chatime

Kim van Keulen fotografeert al jaren vrijwillig bij ChaTime. Kim helpt ook kinderen als het wat moeilijker wordt. Bijvoorbeeld als een kind iets niet durft of als ze iets willen bespreken over pesten of andere moeilijkheden dan staat Kim altijd klaar. Ze doet ook veel voor haar dorp Teteringen en maakt kinderen, maar zeker ook jongeren, enthousiast om muziek te maken.

Reptielenhuis

Jeugdhelden Wessel Enning, Jochem Musters en Jan Dammer ondersteunden het reptielenhuis De Aarde in Breda. Als gevolg van de lockdown kwam het reptielenhuis in financiële problemen. De jongeren hebben acties uitgerold, zodat het reptielenhuis open kon blijven.

Reanimeren

Wout ter Veer reanimeerde zijn vader toen zij samen aan het hardlopen waren. Door het snelle handelen van Wout heeft zijn vader dit overleefd.

Oma

Fabio Bergman heeft een echte heldendaad verricht door snel te handelen toen zijn oma een hersenbloeding kreeg. Hierdoor maakt zijn oma het nu weer goed.

Haarwens

Toen een familielid haaruitval kreeg na een chemokuur, besloot Conner zijn haar te laten groeien. Na ruim 2 jaar heeft hij het laten knippen en gedoneerd aan Stichting Haarwens die hiervan pruiken maakt.

Zwerfvuil rapen

Matz Stelten) is een echte jeugdheld, omdat hij op eigen initiatief zwerfvuil gaat rapen en regelmatig in de wijk rondjes loopt om zwerfvuil op te rapen.

Klik op foto’s voor meer over deze leuke middag:

 

Nieuws