Basisschool De Burchtgaarde organiseert coole koopjesmarkt

Het idee ontstond bij juf Margot van groep 7 van basisschool De Burchtgaarde; een koopjesmarkt organiseren. Natuurlijk waren de leerlingen gelijk enthousiast. De meiden: Victoria, Minke, Hanna, Philia en Hind wilden ChaTime News4kids wel even te woord staan over die coole markt op vrijdag 30 juni. “Alles wat we verkopen is gepimt, opgeschilderd of in een nieuw jasje gestoken”, legt Minke uit.

Duurzaam

Voorwaarde van de kids was dat alles hergebruikt werd en dat is gelukt. Zo verkopen ze die dag hippe vazen, vet gave plantenhangers, schaaltjes, glazen, potjes en pannetjes, coole armbandjes, versierde wasknijpers en de meest leuke hebbedingen. Het geld wat ze ophalen met deze bijzondere markt is voor een dagje uit. “Onze juf heeft ook geld geïnvesteerd, dus dat krijgt ze  eerst terug”, vertelt Hind. “Ja hoor, de eerste 10 euro zijn al verdiend”, lacht de juf trots.

De kunstenaars uit groep 7 hebben hard gewerkt en naast alle hebbedingen zijn er coole stoelen ontworpen. En wat denk je? Eén is gemaakt voor ChaTime News4kids. Zo leuk! Die staat al te schitteren op het kantoor van de redactie.

Leuke dag

De leerlingen hebben nu al zin in vrijdag 30 juni en het feest en de markt beginnen om 15.00 uur op het schoolplein aan de Stoutenburgstraat. Natuurlijk is er ook aan een hapje en drankje gedacht. Dus heb jij nou zin in een markt vol leuks, dan zien we jou vrijdag 30 juni op het schoolplein, o´ja er is ook muziek en er zijn spelletjes. Laterssssssssss.

Nieuws